Péče o pokožku na dovolené

Bez ohledu na to, kde tvá dovolená proběhne, budeš pravděpodobně trávit hodně času venku a tvá pokožka bude vystavená pořádné zátěži. Jak o ni pečovat, aby zůstala krásná a zdravá?

2

Hydratuj. Na dovolené dvojnásob

Hydratace je pro pokožku naprosto nezbytná. V opačném případě totiž pokožka reaguje různými nepříjemnými projevy jako je svědění, začervenání, šupinatění, nadměrná mastnota či tvorba různých zánětů. Proto nezapomínej jak na pitný režim, tak na hydratační sérum a krém dle svého typu pleti.

Chraň se vyšším SPF

Jako bys nevyjela na kolo bez helmy, nevycházej na slunce bez patřičné ochrany v podobě krému s SPF. Správnou hodnotu SPF zjistíš podle svého fototypu, ale vzhledem k tomu, že v létě je sluneční záření nejintenzivnější, na tělo používej aspoň SPF 30 a na pleť 50+. Jen tak zabráníš poškození, hyperpigmentaci či podráždění od slunce. Krém s SPF představuje poslední krok tvé skincare a měl by se nanášet zhruba 20 minut před vystavením se záření. V průběhu dne nezapomeň aplikaci krému opakovat v pravidelných intervalech a zbytečně nepobývej na přímém slunci.

3

Péče po opalování

Přestože dodržíš všechny zásady opatrnosti při pobytu na slunci, tvá pokožka bude večer pravděpodobně citlivější, vysušenější. Proto během dovolené nepodceňuj aplikaci péče po opalování, abys pokožce vrátila hydrataci, pružnost a pomohla jí s regenerací. S tím ti pomohou hydratační tělová mléka. Při podráždění sáhni po produktu na extra citlivou pokožku se zklidňujícím složení.

Pozor na slanou vodu

Přestože se říká, že slaná voda pokožce prospívá, je to pravda jen napůl. Po koupání se vždy důkladně osprchuj sladkou vodou a večer použij šetrný sprchový gel s ohledem na citlivější kůžu po opalování. Pokud bys nechala slanou vodu na těle „působit“, může dojít k podráždění jak mechanickému krystalky soli, tak v důsledku působení látek obsažených v mořské vodě.

4