Kosmetika, která ti nesmí chybět ve školním batohu

Celý den ve škole dokáže unavit. A tvou pleť taky! Začne se mastit, nebo naopak vysušovat, zanášet nečistotami ze vzduchu i z tvých rukou. Jen si vzpomeň, kolikrát si hlavu podepřeš dlaní při poslouchání výkladu. Nebo kolikrát si opřeš čelo o dlaň, když si zapisuješ. Vše, co máš v ten moment na rukou, se ti usadí na pleti. Proto by ti nemělo v tašce chybět pár produktů, které dají tvé pleti potřebný refresh, než jí doma dopřeješ patřičnou péči.

2_3

Micelární voda

Ať už se líčíš, nebo ne, je dobré si před odpolední výukou pleť očistit. Nejpraktičtějším pomocníkem je v tomto případě micelární voda. Pleť šetrně očistí, nevysuší a vše jde rychle.

Micelární vodu vybírej podle svého typu pleti a případných problémů, které ji aktuálně trápí. Až pleť perfektně očistíš, navlhči si tamponek čistou vodou a ještě pleť přetři. Některé micelární vody totiž nejsou ideální jako bezoplachová péče a tímto způsobem problém elegantně vyřešíš, aniž bys riskovala, že se ti například rozmaže řasenka. 🙂

Květová voda

Květová voda tvou pleť jednak tonizuje po očištění, ale zároveň ji tě příjemně osvěží a můžeš ji použít kdykoliv v průběhu dne, kdy tě přepadá únava. Levandulová a heřmánková květová voda prospívá podrážděné pleti, ale zároveň tě svou vůní zklidní, když zažíváš stresové chvíle. Suché nebo vysušené pleti uděláš radost růžovou vodou.

Hydratační krém

Sérum stačí nanést jednou až dvakrát denně, ale posílit kožní bariéru, hydratovat a chránit před vnějšími vlivy potřebuje tvá pleť pořád. Jakmile tedy pleť očistíš, nezapomeň ji hydratovat svým oblíbeným hydratačním krémem. Pokud hledáš univerzálního parťáka vhodného na všechny typy pleti a stavy pleti, doporučujeme Topicrem HYDRA+ Rozjasňující pleťový gel.

3_3

Tea tree olejíček

Občas tě může uprostřed dne nemile překvapit nějaký pupínek. Hlavně ho nemačkej! Jen pleť očisti a jako poslední krok nanes na dané místo tea tree olejíček, který místo vysuší a podpoří hojení. Pleť pak doporučujeme nechat dýchat bez make-upu. Víme, že to pro tebe může být nekomfortní a budeš si říkat, že pupínek každý uvidí, ale prozradíme ti tajemství – nejspíš si ho nevšimne vůbec nikdo a rozhodně se ti za něj nikdo nebude posmívat nebo tě na základě něj hodnotit. Buď naprosto v klidu.

Balzám na rty

Skoro se stydíme o balzámu na rty vůbec zmiňovat, nejspíš máš v batohu aspoň tři, ale opakování matkou moudrosti. Takže nezapomínej, že i tvé rty chtějí péči, ochranu a výživu. V naší nabídce teď najdeš například neutrální značky Topicrem, růžový Alteya a milovníky sladkých vůní vanilkovo-muškátový kousek rovněž od značky Alteya. Vyzkoušej je!

4_3