Jak vrátit vlasy po létě do formy

Zdají se ti vlasy po létě unavené, vysušené, bez lesku a vůbec nějak bez energie? To je normální. Může za to slunce, UV záření, časté máčení ve vodě, a to obzvlášť té slané či chlorované. Vlasy se vysušují a mohou potřebovat tvou pomoc, aby se zase daly dohromady.

1_1

Regeneruj už při mytí a správnou technikou

Před mytím vlasy opatrně pročeš, aby se uvolnila zacuchaná místa. Na vlasy používej šetrný regenerační šampon, který vlasy vyživí, podpoří jejich obnovu. Soustřeď se na ty opravdu kvalitní, jež vlasy nezatíží, zbytečně nezmastí nebo nezanesou. Složení by mělo zároveň odpovídat tvému typu vlasů.

Šampon si v množství o velikost lískového ořechu napěň v dlaních a následně jej vmasíruj do vlasů tak, aby se dostal až na pokožku. Až po vyčištění pokožky rozetři pěnu do délek. Proces opakuj ještě jednou. Snaž se o velmi jemný přístup, aby sis vlasy zbytečně nezacuchala.

Poté se chop regeneračního kondicionéru ideálně ze stejné řady jako šampon, který naopak vetři primárně do délek přibližně od místa, míváš vlasy stažené v culíku. Nech kondicionér působit zhruba 2 minuty (nebo dle instrukcí na obalu výrobku), pak jej důkladně smyj.

2_2

Dopřej vlasům něco navíc

Poškozené a vysušené vlasy potřebují důkladnou péči, a tak pokud jinak nepoužíváš, teď rozhodně zařaď také vlasové masky, bezoplachovou péči a olejíčky. Konkrétní produkty vol podle svého typu vlasů. Mastnější ocení spíše vlasovou masku, která se smyje a jen lehký olejíček do konečků, zatímco suché vlasy si vychutnají plnými doušky výživnou bezoplachovou péči. Neplatí však žádná dogmata, a tak se řiď tím, s jakou se doplňkovou péčí se tvé vlasy cítí nejlépe.

3_2

Bez stříhání se to neobejde

Pokud máš polámané a roztřepené konečky, nemá smysl nic prodlužovat. Ani nejlepší produkty je už nespasí. Proto navštiv kadeřnici a nech si vlasy o pár centimetrů zkrátit. V salonu navíc dostanou tvé vlasy profesionální a intenzivnější péči, protože zde pracují s koncentrovanějšími produkty. Doma pak můžeš navázat kvalitními přípravky pro každodenní péči.

4_2