Jak pečovat o podrážděnou pleť v létě

Stejně jako za těžkých mrazů se také v létě vlivem vysokých teplot a působení slunce tvá pleť snadno podráždí. V momentě, kdy pocítíš pálení, všimneš si vyrážky, ekzému, zarudnutí či jiného projevu podráždění, je třeba začít jednat.

1

1. Odhalení příčiny

Důvod podráždění může být zjevný například v důsledku popálení sluncem, ale také na první pohled záhadný. Důkladně se tedy zaměř na to, co jsi dělala, jedla nebo co jsi změnila od doby předtím, než se objevily známky podráždění. Kromě nedostatečné ochrany před UV zářením může stát za problémy změna kosmetiky, nevhodná kombinace ingrediencí v ní, nedostatečná hydratace, reakce na potraviny, které běžně nejíš, na pot, ale i na klimatizaci, chlorovanou či slanou vodu. Pokud příčinu nenajdeš nebo se budou projevy stále zhoršovat, navštiv lékaře.

3_1

2. Jednoduchá a šetrná skincare

Podrážděná pokožka vyžaduje velice jemný přístup. Proto v momentě, kdy zaznamenáš, že se něco děje, zjednoduš svou pleťovou rutinu jen na nezbytné kroky: čištění, zklidňující a regenerující péče..

Pro čištění zvol ideálně produkt, který nevyžaduje „drhnutí“ a je vhodný pro velmi citlivou až ekzematickou pokožku. Nejlepším přítelem ti budou odličovací mléka. Z našeho sortimentu ti můžeme doporučit ta od značek Lobey a Topicrem. Při odličování vatový tamponek jen přikládej a nečistoty odstraňuj jemným tahem tak, aby po pokožce jen klouzal. V dalším kroku pleť můžeš tonizovat zklidňující květovou vodou. Tento účinek mají heřmánkové, růžové či levandulové.

Následně potřebuješ pleť vyživit, ale také chránit . Toho dosáhneš použitím krému s hydratačními, regenerujícími a zklidňujícími složkami, které pleti pomohou obnovit bariéru a poskytnou jí podmínky pro uzdravování. Při podráždění a zarudnutí ti vše potřebné poskytne Topicrem CALM+ Zklidňující pleťový krém. V případě ekzému se spolehni na Topicrem AD Zvláčňující pleťový krém. Pokud tě trápí vyloženě poranění, popálení nebo větší podráždění, zařaď také Topicrem CICA Obnovující krém pro intenzivní regeneraci a ochranu před infekcí.

4_1

3. Důsledná ochrana před UV zářením

Jakkoliv poškozená pokožka je zároveň náchylnější na další poškození UV zářením. Proto se snaž slunci vůbec nevystavovat. Pokud ale ven půjdeš, vždy se natři krémem s SPF 50+ pro maximální ochranu. Doporučujeme Topicrem HYDRA+ Ochranný denní krém SPF50+.